Himmeli, što na švedskom znači „nebo“, drevni je ukras koji su članovi obitelji zajedno svake godine iznova izrađivali od slame od više stotina i tisuća slamčica te ih vješali u svoje domove iznad blagovaonskog stola u vrijeme Božića i visili su tamo sve do ljeta. Veličanstvenost himmelija simbolizirala je bogat urod žita i blagostanje u obitelji.
Najvažnije od svega, vjerovalo se kako nose sreću vjerojatno zato jer su povezivali obitelj kroz sam proces izrade. Imajući u vidu da u brzom životu kakav danas živimo nemamo vremena za višemjesečnu izradu takvog kompleksnog ukrasa, Kote vam donose unaprijed pripremljeni set od mesinga uz detaljna uputstva za izradu himmelija.
Za svega dvadesetak minuta sastavit ćete svoj osobni ili obiteljski himmeli. U trenutku kad otvorite svoj Kote tuljac, jamčimo vam da će se svi prisutni okupiti oko stola. S himmelijima to jednostavno tako biva, valjda imaju neku posebnu moć...
U kompletu dolazi i zračna biljka, Tillandsija, njoj za život nije potrebna zemlja već samo svjetlo, vlaga i zrak te tako s himmelijem čini idealnu cjelinu jer u njega unosi život. Tillandsija zahtjeva minimalnu njegu, tek povremeno špricanje i zalijevanje jednom do dva puta mjesečno.
Biljka je to na koju možete zaboraviti dok ste na putu ili je jednostavno ponijeti sa sobom. U našim domovima može trajati godinama, a uz adekvatnu njegu cvate nakon ćega će se i razmnožavati pa svoj himmeli možete nadograđivati novim elementima. 
Svoj Kote Living himmeli i zračnu biljku možete pronaći ovdje.

1/1
FOLLOW US:

Dnevna doza biljaka

  • Instagram - White Circle
  • Facebook Clean

Kote Living

  • Instagram
  • Facebook