Search
  • Dnevna doza biljaka

#dnevnadozabiljaka DIY - biljka u staklenci 🌿

Sigurno svi doma imate prazne staklenke, bilo ukrasne ili od zimnice, a u ovim uputama pronaći ćete inspiraciju za nešto novo: uzgoj biljke u staklenci. Ovako posađena biljka stvorit će svoju ekosferu pa je nećete morati zalijevati. Biljka sama proizvodi kisik, a zalijeva se kondenzacijom, a bitno je pobrinuti se da je staklenka zaštićena od direktnog izvora svjetlosti i topline.Uzmite staklenku dovoljno veliku da u njoj biljka može nesmetano rasti, a odaberite biljku koja voli visoku vlagu i manjeg je rasta. Takve su biljke: Coffea arabica (kava), Fittonia albivenis, Chamaedora elegans, Ficus pumila ili Selaginella kraussiana
UPUTE ZA IZRADU:


1. Trebat će vam velika staklenka, teglica (mi smo se odlučili za terakotu) i biljka (na fotkama je Coffea arabica).2. Izvadite biljku iz tegle u kojoj je kupljena i razdvojite je na manje djelove i dobro očistite korijen (možete ga i oprati pod mlazom vode). Zalijte je nakon presađivanja u novu teglu.3. Teglu s biljkom stavite u staklenku koju ćete zatim zatvoriti.4. Držite je dalje od direktne sunčeve svjetlosti kako u staklenci ne bi postalo prevruće, a pripazite i na hladnoću.Uspješno posađena i održavana biljak u staklenci može može poživjeti do 12 mjeseci i duže. Moguće je i da neće poživjeti tako dugo, ali bez obzira na to, ovo je jako zanimljiv projekt o kojem ćemo još pisati.


Potražite nas na Instagramu i Facebooku, a fotografije svojih biljaka i biljnih projekata objavite uz hashtag #dnevnadozabiljaka.

FOLLOW US:

Dnevna doza biljaka

  • Instagram - White Circle
  • Facebook Clean

Kote Living

  • Instagram
  • Facebook