Tillandsia pseudobailey + himmeli

180,00kn250,00kn

In Stock

Tillandsia pseudobailey podsjeća na biljku Tillandsia caput-medusae, ali je nešto manje veličine i bez srebrnih dlačica koje nazivamo trihomi. U prodaji je mlada forma, ali u galeriji možete pogledati odrasli primjerak dug preko 25 cm. Ima duge i čvrste savijene listove. Podrijetlom je iz Teksasa, a može je se pronaći i diljem Meksičkog zaljeva. Uz indirektnu svjetlost uživa i u visokoj vlagi. Iz tog razloga potrebno ju je prskati 3-4 puta tjedno. Tillandsia pseudobailey uživat će u prostorijama visoke vlage.

  • Tillandsia fasciculata odlično izgleda u himmeliju Dop S Drop M.
  • Osigurajte joj puno indirektne svjetlosti na prozračnom mjestu, a prskajte je 3-4 puta tjedno. 
  • Himmeli je vaš novi simbol sreće i blagostanja – dok ga slažete razmišljajte o onome na čemu ste zahvalni.
  • Sastavljanje himmelija traje svega 15 minuta.
  • Sadržaj kutije: biljka, himmeli, upute za sastavljanje himmelija (hrvatski i engleski), upute za održavanje biljke (hrvatski i engleski), plastični konac.
Očisti
SKU: 0002-1-1-2 Kategorije: ,

UPUTE ZA ODRŽAVANJE
Zračne biljke roda Tillandsia biljke su koje rastu bez zemlje, a u prirodnom staništu iz zraka uzimaju nutrijente i vlagu. U vašem domu Tilandsiji osigurajte svijetlo i prozračno mjesto, a prskajte je po potrebi običnom vodom.
Preko ljeta prskajte je češće nego zimi, ali pripazite na centralno grijanje i klima uređaje koji isušuju zrak. Prilagodite prskanje uvjetima svog doma.
Jednom mjesečno biljku možete naopačke do pola uroniti u običnu vodu na 5-10 minuta te je zatim dobro otresti i pripaziti da se voda ne uvuče u korijen lista.

Napomena: fotografija je simbolična. Svaka biljka individualan je primjerak i razlikuje se od ostalih.

Dizajn

Diamond, Drop, Mini Diamond Duo

Veličina

S, M, L

Dimenzije

Himmeli S: 10×16 cm
Himmeli M: 15×23 cm
Himmeli L: 20×33 cm
Himmeli Mini Diamond Duo: 9×9 cm

Dodatno:

Himmeli su ručno izrađeni od mesinga.
Na mesingu se s vremenom može pojaviti patina koju se može vrlo lako očistiti željeznom vunom ili sličnim materijalom. Kako biste usporili stvaranje patine, biljke prskajte izvan himmelija.
Himmeli nije igračka. Držati podalje od djece mlađe od 3 godine radi opasnosti od ozljeđivanja i gušenja.