Kote – Dnevna doza biljaka | Kote Himmeli

Kote

Kote

Himmeli – drevni ornament koji donosi sreću

Himmeli, što na švedskom znači „nebo“, drevni je ukras koji su članovi obitelji zajedno svake godine iznova izrađivali od slame od više stotina i tisuća slamčica. Vješali su ih u svojim domovima iznad blagovaonskog stola u vrijeme Božića gdje su ostajali sve do ljeta.

Veličanstvenost himmelija simbolizirala je bogat urod žita i blagostanje u nadolazećoj žetvi. Najvažnije od svega, vjerovalo se kako nose sreću jer su povezivali obitelj kroz sam proces izrade. Imajući u vidu da u brzom životu kakav danas živimo nemamo vremena za višemjesečnu izradu takvog kompleksnog ukrasa, Kote vam donose unaprijed pripremljeni set od mesinga uz detaljna uputstva za izradu himmelija.

DSC_7263-1
Plant_icon2

Kote Himmeli – ručno izrađen proizvod

Plant_icon2

Izrađen i pakiran u Hrvatskoj

Plant_icon2

Idealan poklon

Plant_icon2

Jednostavno sastavljanje i minimalna briga o biljci

Za svega dvadesetak minuta sastavit ćete svoj osobni ili obiteljski himmeli. U trenutku kad otvorite svoj Kote paket, jamčimo vam da će se svi prisutni okupiti oko stola. S himmelijima to jednostavno tako biva, valjda imaju neku posebnu moć…​

U kompletu dolazi i zračna biljka roda Tillandsia kojoj za život nije potrebna zemlja već samo svjetlo, vlaga i zrak. Te biljke su epifiti – ne žive posađene u supstratu nego žive zalijepljene na kori stabla, na mahovini ili na kamenju. Međutim, nisu paraziti – procesom fotosinteze same proizvode svoju hranu.
Tilandsija zahtjeva minimalnu njegu, tek povremeno špricanje i zalijevanje jednom do dva puta mjesečno. To je biljka na koju možete zaboraviti dok ste na putu ili je jednostavno ponijeti sa sobom. U našim domovima može trajati godinama, a uz adekvatnu njegu cvate nakon čega će se i razmnožavati pa svoj himmeli možete nadograđivati novim elementima i novim biljkama.

Kote proizvode možete pronaći u fizičkim poslovnicama