KOTE himmeli – Dnevna doza biljaka | Kote Himmeli

Dnevna doza biljaka | Kote Himmeli

KOTE himmeli

KOTE – priča o proizvodu

Himmeli, što na švedskom znači „nebo“, drevni je ukras koji su članovi obitelji zajedno svake godine iznova izrađivali od slame od više stotina i tisuća slamčica te ih vješali u svoje domove iznad blagovaonskog stola u vrijeme Božića i visili su tamo sve do ljeta. Veličanstvenost himmelija simbolizirala je bogat urod žita i blagostanje u obitelji.
Najvažnije od svega, vjerovalo se kako nose sreću vjerojatno zato jer su povezivali obitelj kroz sam proces izrade. Imajući u vidu da u brzom životu kakav danas živimo nemamo vremena za višemjesečnu izradu takvog kompleksnog ukrasa, Kote vam donose unaprijed pripremljeni set od mesinga uz detaljna uputstva za izradu himmelija.
Za svega dvadesetak minuta sastavit ćete svoj osobni ili obiteljski himmeli. U trenutku kad otvorite svoj Kote tuljac, jamčimo vam da će se svi prisutni okupiti oko stola. S himmelijima to jednostavno tako biva, valjda imaju neku posebnu moć…

U kompletu dolazi i zračna biljka roda Tillandsia, njoj za život nije potrebna zemlja već samo svjetlo, vlaga i zrak te tako s himmelijem čini idealnu cjelinu jer u njega unosi životTe biljke su epifiti – ne žive posađene u supstratu nego žive na nekoj drugoj biljci, npr. zalijepljene na koru stabla. Međutim, nisu paraziti – procesom fotosinteze same proizvode svoju hranu.
Tilandsija zahtjeva minimalnu njegu, tek povremeno špricanje i zalijevanje jednom do dva puta mjesečno. Biljka je to na koju možete zaboraviti dok ste na putu ili je jednostavno ponijeti sa sobom. U našim domovima može trajati godinama, a uz adekvatnu njegu cvate nakon čega će se i razmnožavati pa svoj himmeli možete nadograđivati novim elementima.

Svoj Kote himmeli i zračnu biljku možete pronaći ovdje.