Dnevna doza biljaka | Kote Himmeli

Pravila privatnosti

DNEVNA DOZA BILJAKA, obrt za marketing, dizajn i usluge, vl. Leon Božić, kao vlasnik web trgovine dnevnadozabiljaka.com, obvezuje se zaštititi osobne podatke svojih kupaca, na način da prikuplja samo nužne podatke o kupcima/korisnicima naše web stranice koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za slanje novosti i obavještavanje o novim uslugama i proizvodima.

DNEVNA DOZA BILJAKA, vl. Leon Božić i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Kontakt osoba kojoj se možete obratiti u vezi zaštite osobnih podataka u tvrtki Dnevna doza biljaka je Leon Božić. Upite i zahtjeve možete poslati na e-mail info@dnevnadozabiljaka.com ili pisanim putem na adresu tvrtke: Dnevna doza biljaka, vl. Leon Božić, Marice Barić 3, 10000 Zagreb.

Podatci koje prikupljamo prilikom vaše narudžbe na web trgovini dnevnadozabiljaka.com su sljedeći: ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail adresa te ime i OIB tvrtke ukoliko se radi o R1 računu. Ovi podatci potrebni su nam kako bismo vam mogli isporučiti naručene proizvode ili vas kontaktirati (e-mail, broj telefona) u vezi vaše narudžbe i dostave te izdati račun. Ove podatke (osim e-mail adrese i OIB-a tvrtke) prosljeđujemo kurirskoj službi u svrhu slanja pošiljaka. Podatci o narudžbama čuvaju se u sustavu WordPress na našem web poslužitelju. Izjave o privatnosti naših partnera možete pročitati na njihovim web stranicama.

Unošenjem vaših podataka u obrazac za narudžbu proizvoda dajete svoj pristanak za korištenje navedenih podataka u svrhu slanja naručenih proizvoda na vašu adresu putem gore kurirske službe.

Vaše osobne podatke prikupljamo i na druge načine, neovisno od web narudžbe:

  • kada pregledavate naš online sadržaj putem kolačića (informacije o kolačićima možete pročitati na linku kolačići)
  • putem društvenih medija – javno dostupne podatke ili podatke koje nam šaljete putem Facebook i Instagram poruka – ove podatke ne pohranjujemo, već ih samo koristimo kako bismo vam odgovorili na upit
  • izuzev navedenog, osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih vi sami stavite na raspolaganje npr. slanjem elektroničke pošte kada nas kontaktirate za neki upit.

Kao i kod svih web stranica, kada se pristupa našim web-stranicama naš web poslužitelj privremeno pohranjuje naziv domene ili IP adresu računala koje pristupa, kao i datum pristupa, upite o datotekama od strane posjetitelja web- stranice (ime datoteke i odgovarajući cjeloviti podatci o internet adresi), http ili https povratni kod, vrstu preglednika i veličinu datoteka

prenesenih tijekom posjeta. Kada koristite našu web stranicu mi možemo pohraniti podatke iz različitih sigurnosnih razloga. Takvi podaci mogu uključivati naziv vašeg davatelja internetskih usluga, internet stranicu preko koje ste se povezali na našu stranicu, internetske stranice koje ste posjetili s naše stranice te vašu IP adresu. Ti podaci bi mogli voditi k vašoj identifikaciji, no mi ih za to ne koristimo.

Načini plaćanja, dostava i reklamacije

Na web shopu stranice www.dnevnadozabiljaka.com omogućeni su sljedeći načini plaćanja:

  • Plaćanje po ponudi (virman, predračun) uplatom na IBAN (PBZ): HR4123400091160565691
  • Kartično plaćanje kroz sustav WSPay. Omogućeno je korištenje Visa, Visa Premium, Maestro, MasterCard i Diners karticama
  • PayPal plaćanje

Nudimo dva načina dostave:

Preporučene pošiljke (besplatna dostava) šaljemo ponedjeljkom i utorkom kako bi se paket dostavio prije vikenda.

Ekspresne pošiljke šaljemo radnim danom za sve uplate zaprimljene do 12 sati. Koristimo kurirsku službu Paket24,a paket je idući radni dan na vašoj adresi. Ukoliko je narudžba zaprimljena u petak, paket će biti poslan u ponedjeljak.

Reklamacije zaprimamo mailom na adresu info@dnevnadozabiljaka.com ili poštom na adresu tvrtke: DNEVNA DOZA BILJAKA, vl. Leon Božić, Ulica Marice Barić 3, 10000 Zagreb.

Google Universal Analytics

Ova web stranica koristi Google Universal Analytics, aktivnost web-analize od strane društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“) sa svrhom analize njenog korištenja.

Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem ove web-stranice (npr. polazni URL, web-pretraživač koji ste koristili, vaše postavke jezika, vaš računalni sustav koji ste koristili ili razlučivost prikaza) prenose se na Googleov server u Sjedinjenim Američkim Državama, tamo se pohranjuju, analiziraju te se rezultat nama stavlja na raspolaganje u anonimnom obliku.

Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Googlea primjenjuje odgovarajuća razina zaštite

podataka. Za daljnje informacije o Google Analytics molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

Kolačići koje koristimo

Dnevnadozabiljaka.com koristi se kolačićima kako bi poboljšalo performanse i korisničko iskustvo posjetitelja svojeg mrežnog mjesta. Više informacija o kolačićima potražite na AboutCookies.org.

woocommerce_cart_hash – Pomaže odrediti promjenu sadržaja

woocommerce_items_in_cart – Pomaže odrediti promjenu sadržaja

wp_woocommerce_session_ – Sadrži jedinstveni kôd za svakog kupca tako da on zna gdje pronaći podatke o košarici

_fbp – Facebook koristi za isporuku niza reklamnih proizvoda kao što su nadmetanje u stvarnom vremenu od trećih oglašavača

_ga – Google Universal Analytics – Naziv ovog kolačića povezan je s uslugom Google Universal Analytics

redux_current_tab – Kolačić za poboljšanje kretanja korisnika na web mjestu

PH_HPXY_CHECK – Koristi se za otkrivanje i sprečavanje napada na web stranici

svSession – Identificira jedinstvene posjetitelje i prati posjetitelja na web lokaciji

wordpress_logged_in_ – označava kada ste prijavljeni

Kartično plaćanje

DNEVNA DOZA BILJAKA, vl. Leon Božić obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici DNEVNA DOZA BILJAKA, vl. Leon Božić i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

DNEVNA DOZA BILJAKA, vl. Leon Božić koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Plaćanje putem PayPal servisa

U slučaju plaćanja putem PayPal servisa, nećemo spremati niti prikupljati pojedinosti o vašem računu plaćanja. Te se informacije pružaju izravno procesorima plaćanja trećih strana čija upotreba vaših osobnih podataka regulirana je njihovim Pravilima o Zaštiti privatnosti. Ovi platni procesori pridržavaju se standarda koje je postavio PCI-DSS, a upravlja ih PCI Security Standards Council, što je zajednički napor robnih marki poput Visa, Mastercard, American Express i Discover. PCI-DSS zahtjevi pomažu osigurati sigurno upravljanje podacima o plaćanju.

Pravila o Zaštiti privatnosti na servisu PayPal možete provjeriti na stranici https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full.

Vaša prava

U svakom trenutku možete ostvariti pravo na pristup svojim osobnim podacima, tj. pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se na vas odnose, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup svojim osobnim podacima, uključujući pravo na kopiju istih. Vaše osobno pravo jest da bilo kada, bez obrazloženja i posljedica, zatražite da tvrtka DNEVNA DOZA BILJAKA, vl. Leon Božić dopuni, ispravi, ograniči upotrebu ili prestane upotrebljavati i izbriše vaše osobne podatke ranije dane temeljem privole. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se odvijala do tog trenutka.

Za izmjenu podataka ili brisanje vaših podataka iz naših evidencija te za druge specifične situacije, samo nam pošaljite email s tekstom konkretnog zahtjeva na info@dnevnadozabiljaka.com ili pisanim putem na adresu tvrtke: Dnevna doza biljaka, vl. Leon Božić, Marice Barić 3, 10000 Zagreb.

Ako smatrate da se vaši osobni podaci prikupljaju ili koriste na način suprotan važećim propisima, imate pravo uložiti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 Zagreb.

Mjerodavno pravo

Za sva pitanja koja se odnose na ova pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo. Ova pravila stupaju na snagu 29. srpnja 2020. godine. Ukoliko imate dodatnih pitanja ili nedoumica u vezi prikupljanja osobnih podataka slobodno nam se obratite!

Podatci koje prikupljamo prilikom vaše narudžbe na web trgovini dnevnadozabiljaka.com su sljedeći: ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail adresa. Ovi podatci potrebni su nam kako bismo vam mogli isporučiti naručene proizvode ili vas
kontaktirati (e-mail, broj telefona) u vezi vaše narudžbe i dostave. Ove podatke prosljeđujemo kurirskoj službi HP Express u svrhu slanja pošiljaka. Podatci o narudžbama čuvaju se u sustavu Wix Stores na našem web poslužitelju. Izjave o privatnosti naših partnera možete pročitati na njihovim web stranicama

Unošenjem vaših podataka u obrazac za narudžbu proizvoda dajete svoj pristanak za korištenje navedenih podataka u svrhu slanja naručenih proizvoda na vašu adresu putem gore navedene dostavne službe. Vaše osobne podatke prikupljamo i na druge načine, neovisno od web narudžbe:

  • kada pregledavate naš online sadržaj putem kolačića (informacije o kolačićima možete pročitati na linku kolačići)
  • putem društvenih medija – javno dostupne podatke ili podatke koje nam šaljete putem Facebook i Instagram poruka – ove podatke ne pohranjujemo, već ih samo koristimo kako bismo vam odgovorili na upit
  • izuzev navedenog, osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih vi sami stavite na raspolaganje npr. slanjem elektroničke pošte kada nas kontaktirate za neki upit. Ove podatke brišemo nakon što smo vam odgovorili na upit. Kao i kod svih web-stranica, kada se pristupa našim web-stranicama naš web poslužitelj privremeno pohranjuje naziv domene ili IP adresu računala koje pristupa, kao i datum pristupa, upite o datotekama od strane posjetitelja web- stranice (ime datoteke i odgovarajući cjeloviti podatci o internet adresi), http ili https povratni kod, vrstu preglednika i veličinu datoteka prenesenih tijekom posjeta. Kada koristite našu web stranicu mi možemo pohraniti podatke iz različitih sigurnosnih razloga. Takvi podaci mogu uključivati naziv Vašeg davatelja internetskih usluga, Internet stranicu preko koje ste se povezali na našu stranicu, internetske stranice koje ste posjetili s naše stranice te Vašu IP adresu. Ti podaci bi mogli voditi k Vašoj identifikaciji, no mi ih za to ne koristimo.